Ludi gavran, a ja još luđi!


Vidim… nikome se ne piše, pa ajde i ja ništa da ne pišem. Pa ko može normalan da piše kada mu se nenormalno mnogo dešava oko njega, u njemu, po njemu, na njemu… i da ne nabrajam ostala mesta… poznata i nepoznata široj javnosti… 🙂 Dakle… nema pisanja… a braćo mila i sestre slatke, nema ni čitanja! Pa ko će da čita, ako niko ništa ne piše – jel tako!? Tako je, bivše drugovi i drugarice, a sada gospođe i gospodo! Jel tako!? Jeste!

U tom duhu predlažem da se okrenemo malo muzici. Sportu se i tako dosta okrećemo ovih dana. Jel tako!? Tako je. Jel olimpijada!? Jeste! Ali ne možemo stalno da trčimo, da pucamo, da skačemo, da se rvamo, da dižemo, bacamo i spuštamo… moramo malo i da peeeeeeevamoooooo!!! Dobro, neki mogu… ali ja ne mogu… mislim da pucam, skačem i to…! Ali ne mogu ni da pišem! Poludeh od nepisanja, ali ipak mi se ne piše. A!? Što ti je čovek!? Pogano biće! Samo nešto sere, pa posle proba da se izvadi iz sranja… i tako ceo život! Jel tako!? Tako je! E da ne bi samo srao, ajd malo da pevamo. Leto je, ljudi moji. Sunce je. Toplo je!

Tako je mislio i ubogi tedi-boj (šta se čudite, o njemu se peva u pesmi) koji je otišao na plažu gde bih i ja sada ovo kuckao da ne moram da radim za hleb nasušni i zadvoljstvo da nešto stvaram u životu a ne samo da večito palamudim, lalamudim i lelemudim!!! Jeah. To je bio uvod u par tehničkih detalja vezanih uz ovaj glazbeni umjetak!

Dakle u ovom bendu, prvom zvanom Ludi gavran i njegova muzička kutija, a kasnije, kada je dostigao svetsku slavu, promenjenom u Ludi gavran (bez kutije) – je od 1983 pa sve do daleke 1988 svirao i pisac ovih redova sa tadašnjim „umetničkim“ nadimkom McBakija ili samo Bakija. Jel tako!? Jeste. E šta je svirao? Pa nije uz diple (kako bi to rekao moj otac), to sviram danas, već u trubu! Ali da ne bude da sam samo ja svirao… evo i drugih cenjenih članova benda! U prvoj postavci su još bili: Zoran Lulić Laki – gitara & glas (osnivač benda), Srđan Lulić Lula – bas, Bojan Pantelić – gitara (osim gitare čovek zna da crta još od dizajnerske, pogledajte kako nas je na brzaka nacrtao u srednjoj!), Dragan Kljajić Kljaja – bubnjevi. Kasnije su se sa nama družili i drugi muzičari. Nabrojaću neke od njih… ipak je bilo davno, nemojte da se ljutite što ne mogu svih da se setim! Znači… Nebojša Stojković Neba – glas, Siniša Drndarević Drle – Sax, Saša Blagojević Wilko – gitara, Tibor Tot (Bog da mu dušu prosti) – bubnjevi…

Eto toliko… a sada – malo muzike!

 

________________________________________________________________

Branko Baćović
Pisac (proza, poezija), dizajner, fotograf, glumac, muzičar.
4 višejezične pesničke zbirke / 18 samostalnih i 3 kolektivne izložbe. Dobitnik više nagrada i priznanja iz oblasti grafičkog dizajna i književnosti. Više na: Transformation Blog i Transformation Art

Advertisements

O Branko Baćović

Pisac (proza, poezija), dizajner, fotograf, glumac, muzičar. 4 višejezične pesničke zbirke / 18 samostalnih i 3 kolektivne izložbe. Dobitnik više nagrada i priznanja iz oblasti grafičkog dizajna i književnosti. Više na: Transformation Blog i Transformation Art.
Ovaj unos je objavljen pod Muzika i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.

11 reagovanja na Ludi gavran, a ja još luđi!

 1. LaBiLnA kaže:

  Naaaaagovaraš me da skinem odelo :)))

 2. tijanasem kaže:

  e vala bas ste dobro lalamudili!!!!

 3. malabreskva kaže:

  Baš je lepo onim gavranima među Belim radama 🙂

 4. E baš tako smo se mi osećali u školi 😉

 5. Povratni ping: OKTOBAR 1864 | Transformation

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s