Дама


            Изгубљена врста особе женског пола, која по сталежу припада искључиво џентлмену. Она заводи, фасцинира, одише нежношћу и љупкошћу, скромна је, има манире. Може бити сиромашнијег знања, али никако у мањку културе и васпитања. Облачи се угледно, сразмерно својим годинама, што мање непристојно обучена, а што више женственијег изгледа. Тај недостатак слободнијег облачења, који може да остави погрешан утисак, надокнађује унутрашњом лепотом која мушкарца обара с ногу.

       То је особа која јДамае рођена да буде освојена, вољена и пажена. Особа која је са друге стране и увиђајна, пажљива и пожртвована. Даму не чини ни изглед, ни број година, као ни околности њеног рођења.

        Дама се не рађа као таква. Најпре се рађа женска особа која касније, услед ваљаног васпитања и културе живљења, постаје то и заслужи да носи ту титулу. Права дама улази у љубавну везу из заљубљености, а удаје се из досањане љубави.

     Ако сте срели особу која је културна, лепо васпитана, која поносно држи своје тело и атрибуте своје женствености, ма какви год они били, која се активно не предаје пороцима, која се извини када се убаци у разговор, или упита за реч. Код које је спољашња лепота у мртвој трци са унутрашњом, која не псује, није поводљива и нескромне природе, ваш живот је управо постао богатији за једно сазнање више: Даме ипак постоје!

Advertisements

O Слободни Уметник

Дипломирани инжењер Електроенергетике. Писац поезије и прозних текстова.
Ovaj unos je objavljen pod Razmišljanje i označen sa , . Zabeležite stalnu vezu.

4 reagovanja na Дама

  1. LaBiLnA kaže:

    Tačno se pronađoh … 🙂

  2. Ovde se nisam pronasla, ali jako lepo receno 😀

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s