Pravilnik

Pravilnik Fabrike Blogerskih Ideja (u nastavku FBI)

1.
Svaki Bloger, koji ima dobru volju i mogućnost, je dobrodošao u FBI, ukoliko ispunjava tehničke mogućnosti koje je propisao WordPress.com za dobijanje korisničkog naloga kao saradnik autor.

2.
Članovi osnivači su blogeri koji su dali ideju i koji su realizovali istu:
Branko Baćović – Transformation blog & Marko Burazor – Buki blog.

3.
Administrator bloga je i idejni tvorac Branko Baćović. Urednik, i osoba zadužena za marketing bloga, je njegova desna ruka Marko Burazor. U daljem tekstu su oni Administratori, i oni donose odluke konsenzusom.

4.
Obavezno se konsultovati sa Administratorima vezano za termin objavljivanja priloga kako se ne bi desila situacija da se u jednom danu objavi više od jednog članka, a u nekim periodima ni jedan, i kako se ne bi izgubila osnovna svrha, a to je druženje sa pojedinacinim člancima, kao ni da se jednostavno neki autori zapostave zato što im je (recimo) članak četvrti u toku dana. Razmak između objavljivanja članaka (raznih autora) mora (za sada) da bude najmanje dva dana (članke objavljuju samo Administratori).

5.
Autor ima pravo da objavljuje jedan članak mesečno i to na način što napisan članak (save = zaštiti) zapamti kao Nacrt (Draft) dok ga Administratori objavljuju kako bude dolazio red na njih, kako se ne bi desila situacija da se više članaka samoinicijativno objavi u istom danu, a da neki autor budu zapostavljeni. Samoinicijativno objavljeni članci od strane autora bez prethodne konsultacije sa Administratorima će biti vraćeni u Nacrte i ponovo objavljeni kad im bude bio red. Nacrti će se označavati na način Kreativna-jun-2012, Posebna-septembar-2012, kako bi se znalo da je taj autor u tom mesecu imao objavljen članak (to je deo Administratora), odnosno da želi da ga tada objave. Najbolje bi bilo da se članci šalju jedan mesec pre, kako se ne bi desilo da neko pošalje za mesec juli, tridesetog u mesecu.

6.
Ovaj blog je koncipiran kao izlaz, ventil svakodnevice, kao kreativan kutak i nešto što inspiriše. Osim toga može biti polazišna tačka za raznorazne lične, kao i timske, kreativne inicijative, kreativna rešenja… kako na blogu, tako i izvan njega.

7.
Zabranjeno objavljivanje članaka već objavljenih na sopstevnom blogu, može samo obrnuto da se na sopstvenom blogu najmanje mesec dana kasnije objavi ono što je objavljeno na FBI. Napomena: Dozvoljeno je objavljivati stare članke (najmanje godinu dana stari) sa blogova koji se uklapaju u koncepciju FBI.

8.
Po mogućstvu se truditi da tip članaka sa sopstevnog bloga se ne prenosi na FBI (primer ukoliko na Blogu pišete kratke priče i pesme, na FBI nek bude impresija na primer sa projekcije nekog filma koju ste pogledali…)

9.
Mržnja, kao i raspirivanje netrpeljivosti bilo koje vrste, u člancima je strogo zabranjena i Administratori, mogu izbaciti blogera iz FBI sistema.

10.
Seks, politika i kontroverzne teme su dozvoljene dok god ne vređaju nekog na rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi i ne šire govor mržnje.

11.
Shvatiti FBI kao jednu virtuelnu tablu za škrabanje sa ukusom.

12.
Ukoliko je član u mogućnosti, poželjno je prisustvo godišnjim okupljanjima kao neka vrsta građenja i uspostavljanja zajedničkog duha.

13.
Ukoliko član želi da ostane iza svog Gravatara bez da ističe svoje pravo ime, ostali članovi to moraju da poštuju i da ne otkrivaju kolegu blogera bez posebne dozvole.

14.
Svaki bloger koji želi da pristupi FBI, dobija člansku kartu sa kojom formalno pristupa udruženju i time prihvata pravilnik FBI. Članske karte se dobijaju virtualno putem email-a i lično (plastficirane) na Blogerskim okupljanjima.

15.
Kada pristupite FBI, sigurno ćete želeti da na vašem blogu obznanite da ste član. Kako se to radi možete videti u rubrici Banner

16.
Svaki Autor može svojim predlozima i sugestijama da doprinese da Blog bude bolji dok će Administratori da uzmu u razmatranje.


Advertisements

Jedno reagovanje na Pravilnik

  1. Povratni ping: Dobrodošli u Fabriku Blogerskih ideja | Fabrika Blogerskih Ideja

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s